Mládí a celuloid jsou v... pod stolem :-)

07.05.2014 11:19

Jak známo, od 1. července končí celuloidová éra míčků a bude se hrát plastovými míčky.

Nová informace ze svazu z Prahy praví, že by se příští sezona měla odehrát ještě se starými balony ( celuloid). Není to ještě oficiálně, ale pravděpodobně tomu tak bude. S novými balony se bude hrát možná jen extraliga, a to ale také až od nového roku.

Každá asociace obdržela od výrobců 1 (jeden!) plastový míček a podle ("by" Šimáček) informací z centrály Double Fish bude je jejich distribuce plánována na červen t.r. Plastový míček bude opět větší (současná norma je 39,5-40,5 mm, nová norma je 40-41 mm). Je veřejným tajemstvím, že v čínském sportovním centru v Guangzhou (a pravděpodobně i jinde) s plastovými míčky již rok trénuje nová generace čínských hráčů a hráček a je evidentní, kdo bude nadále světovému stolnímu tenisu dominovat. Nový míček je samozřejmě i impulsem pro vývoj nových potahů. Prý půjdou na dračku nové druhy "lepivých" potahů (u nás známého typu Friendship nebo Double Fish 8338).

Pokud jste s plastovým míčkem ještě neměli možnost se seznámit, doporučuji zajímavé porovnání celuloidového míčku (Nittaku ***) s plastový míčkem, které nabízí toto video v angličtině a diskuse pod ním :-)
Co to s vaší hrou udělá, můžete vidět třeba v recenzi Williama Hetzela (8-násobný australský účastník MS, nejvýše na světovém žebříčku - 108) zde ().
A co novému míčku říká staronový mistr světa Zhang Jike? Čtěte zde.

převzato od: Milan Šimáček
pingpong.cz